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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGOMES COPELAND, K. K. P.; SANTOS, I. R. I.; ALMEIDA, F. T. C.; LEDO, A. da S. Performance of cryoprotectants, dehydration methods and tetrazolium test on the zygotic embryos of BGD coconut. Scientia Plena, Aracaju, v. 11, n. 5, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGOMES COPELAND, K. K. P.; LEDO, A. da S.; ALMEIDA, F. T. C. de; MIRANDA, R. P.; SANTOS, I. R. I. Assessing the viability of cryopreserved coconut zygotic embryos by electrolytic conductivity and potassium leaching. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 1, p. 8-13, jan. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGOMES COPELAND, K. K. P.; LEDO, A. da S.; ALMEIDA, F. T. C. de; MIRANDA, R. P.; SANTOS, I. R. I. Assessing the viability of cryopreserved coconu zygotic embryos by electrolytic conductivity and potassium leaching. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 1, p. 8-13, jan. 2012. Título em português: Avaliação da viabilidade de embriões de coqueiro criopreservados por meio de condutividade elétrica e lixiviação de potássio.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGOMES COPELAND, K. K. P.; LEDO, A. da S.; DAVID, J. P.; ARAUJO, A. G. de; ALMEIDA, F. T. C. de. In vitro callogenesis of Poincianella pyramidalis (catingueira). Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 27, p. 525-528, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/12/2016
Data da última atualização:  04/10/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TONUCCI, L. B.; SANTOS, K. M. O. dos; FERREIRA, C. L. de L. F.; RIBEIRO, S. M. R.; OLIVEIRA, L. L. de; MARTINO, H. S. D.
Afiliação:  Livia Bordalo Tonucci, UFV; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; Celia Lucia De Luces Fortes Ferreira, UFV; Sonia Machado Rocha Ribeiro, UFV; Leandro Licursi de Oliveira, UFV; Hercia Stampini Duarte Martino, UFV.
Título:  Gut microbiota and probiotics: Focus on diabetes mellitus.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Critical Reviews in food Science and Nutrition, v. 57, n. 11, p. 2296-2309, 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1080/10408398.2014.934438
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The characterization of gut microbiota has become an important area of research in several clinical conditions, including type 2 diabetes (T2DM). Changes in the composition and/or metabolic activity of the gut microbiota can contribute to human health. Thus, this review discusses the effects of probiotics and gut microbiota on metabolic control in these individuals. Relevant studies were obtained from electronic databases such as PubMed/Medline and ISI Web of Science. The main probiotics used in these studies belonged to the genera Lactobacillus and Bifidobacterium. The authors found seven randomized placebocontrolled clinical trials and 13 experimental studies directly related to the effect of probiotics on metabolic control in the context of T2DM. The hypothesis that gut microbiota plays a role in the development of diabetes indicates an important beginning, and the potential of probiotics to prevent and reduce the severity of T2DM is better observed in animal studies. In clinical trials, the use of probiotics in glycemic control presented conflicting results, and only few studies have attempted to evaluate factors that justify metabolic changes, such as markers of oxidative stress, inflammation, and incretins. Thus, further research is needed to assess the effects of probiotics in the metabolism of diabetic individuals, as well as the main mechanisms involved in this complex relationship.
Palavras-Chave:  Gut Microbiota; Type 2 Diabetes.
Thesaurus NAL:  inflammation; oxidative stress; probiotics.
Categoria do assunto:  Z Localizações Geográficas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13394 - 1UPCAP - DD
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